Ugrás a tartalomra
x
Berekfürdő felirat

XXVIII. Országos Főépítészi Konferencia

Esemény dátuma
2024-09-11

XXVIII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI  
KONFERENCIA  

BEREKFÜRDŐ, 2024. SZEPTEMBER 11-13.

TÉMA  

A JÓZAN PARASZTI ÉSZ 
A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA KORÁBAN 

MOTTÓ  

A múltat tiszteld,
s a jelent vele kösd a jövőhöz.
Vörösmarty Mihály: Emléksorok

RÉSZLETEK  

https://foepiteszek.hu/konferencia

Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996-tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát. Ez évben 2024. szeptember 11-13. között Berekfürdőn kerül megrendezésre a XXVIII. Országos Főépítészi Konferencia a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium - Egyesület, valamint Berekfürdő Község Önkormányzata szervezésében. 

A mindennapjainkat egyre inkább meghatározó technika és a mesterséges intelligencia korában könnyen feledésbe merül az a tudás, melyet elődeink - akik munkájukat még egyszerűbb eszközökkel végezték - felhalmoztak az évszázadok során. Már ma is csak töredékét ismerjük ennek a tudásnak, egyre távolodva a természettől, az általa nyújtott rendtől és harmóniától. Vajon létezik-e fenntartható világ e nélkül a tudás nélkül, vajon mekkora mértékben bízhatjuk magunkat a gépekre, és vajon a mesterséges intelligencia térhódítása mellett elfeledkezhetünk-e a józan paraszti észről? 

Szeretettel hívjuk Önöket az Alföld egyik legfiatalabb és legkisebb településén, Berekfürdőn megrendezendő XXVIII. Országos Főépítészi Konferenciára, elgondolkodni azon, hogyan lehetne örökölt hagyományainkat, tudásunkat a kor elvárásival ötvözve élhetőbb világot teremteni magunk körül. 

A konferenciára várjuk a főépítészeket valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, hatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a település állandó fürdőturizmusa miatt a szállás lefoglalása már március elején szükséges! Szállásajánló a csatolmányban található, de a szállás.hu oldal még több berekfürdői szállást felsorol. 

Rendezők:

MAGYAR FŐÉPÍTÉSZEK - ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM - EGYESÜLET
BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 

Társrendezők:

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE
MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG
MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARA
BEREKFÜRDŐI TURISZTIKAI NONPROFIT KFT.

További információ:

web: https://foepiteszek.hu/konferencia

e-mail: konferencia@foepiteszek.hu
bereki.tdm@gmail.com

telefon: Nagyné Farkas Erika +36-30 867 7493